Diensten > Metingen

Warmte scan

Warmtescan

Energie moet gebruikt worden op de plekken waar het nodig is. Energieverlies van uw pand wordt zichtbaar met onze thermo-grafische camera. U vermindert uw energiekosten door onnodige lekken te detecteren en op te lossen.

Thermo-grafische inspecties zijn inspecties waarbij gebruik wordt gemaakt van apparatuur die in staat is warmte en warmteverschillen in en om uw woning of pand zichtbaar te maken. Het inspecteren van bouwkundige objecten, zoals kantoren, woningen en andere panden met behulp van thermo-grafische apparatuur kan op indicatie of kan deel uitmaken van een EPA (Energie Prestatie Advies) onderzoek.

Met behulp van  thermo-grafische apparatuur wordt energie zichtbaar welke voor het blote oog niet waarneembaar is. Hierdoor kan zowel de locatie als de oorzaak van het energieverlies worden vastgesteld. Energieverlies kan ontstaan door bijvoorbeeld beschadigde of ontbrekende isolatie of warmtelekken in constructies of leidingen. Een thermo-grafisch onderzoek is een standaard onderdeel van de meest uitgebreide aankoopkeuring voor woningen. In bestaande woningen wordt deze inspectiemethode ook toegepast voor het lokaliseren van optrekkend vocht, koudebruggen, warmte ontwikkelingen, roestvorming, condensatie, tocht, opsporen van houtrot en andere vochtproblemen.

Na het vaststellen van de energieverliezen is het mogelijk om u te begeleiden in het maken van een plan van aanpak om de energieverliezen in te berken en energiebesparingen te realiseren.

Warmteverlies in de industrie

Industriële partijen hebben veelal restwarmtestromen die vrijkomen bij het productieproces. Deze restwarmte kan echter elders prima worden ingezet. Met de thermo-grafische camera kan de temperatuur van deze restwarmte worden bepaald.

 

Tip: De thermo-grafische inspectie  maakt de lekkages op alle plekken in uw woning zichtbaar, dus ook bij bijv. ramen, deuren, etc. Bij het isoleren van de probleempunten zal de energierekening drastisch naar beneden gaan!

 

 

warmte-scan%5f1
warmte-scan%5f2