Diensten > Metingen

Vochtmeting

Vochtmeting

U doet er goed aan het risico van vocht in huis en werkomgeving serieus te nemen. Een eenvoudig defect kan, voor u het weet, ernstige gevolgen hebben. De zichtbare tekenen die u ziet zijn dikwijls slechts symptomen van een onderliggend probleem. Vocht bedreigt niet alleen de structuur van uw woning maar ook de inhoud daarvan en niet te vergeten de bewoners zelf. Het houtwerk gaat rotten; schimmels (houtzwam) ontstaan, de verf en het behang beginnen af te schilferen en het meubilair wordt aangetast. 

Door een huis te bewonen produceert u veel vocht. Elke volwassene zweet per dag, bij rustige activiteit, 1 liter vocht uit. Samen met koken en wassen brengt dat dagelijks 10 tot 20 liter vocht in de woning. In een slecht geïsoleerde woning condenseert dat vocht op de koudste oppervakken, zoals glas of metaal. Ook in een geïsoleerde woning kan condensatie ontstaan, op plaatsen waar de isolatie ontbreekt of niet goed is aangebracht. Die plaatsen noemt men koudebruggen. Vocht in huis kan te wijten zijn aan verschillende oorzaken: optrekkend vocht; insijpelen van regenwater; condensatie; een lekke leiding …. Vocht in huis beschadigt uw eigendom en vormt een bedreiging voor uw gezondheid en die van uw gezin. Vocht bevordert de ontwikkeling van schimmels; bacteriën en huismijt, die een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid van uw kinderen en uw huisgezin. 

Vocht leidt tot ernstige aandoeningen van de ademhalingswegen.

Wetenschappelijke studies bij adolescenten die ademhalingsstoornissen hebben, tonen aan dat 83% van de gevallen van astma, astmatische bronchitis en chronische bronchitis en 87% van de gevallen van chronische neusverkoudheid voorkomen bij adolescenten die in vochtige huizen wonen. 20 à 30% van de bevolking lijdt aan ademhalingsallergieën. Dat is meer dan het dubbele in vergelijking met 20 jaar geleden! 

Optrekkend vocht

Overlast en schade door vocht is een veel voorkomend probleem in ons natte Nederland. Door hier geen aandacht aan te schenken kunnen niet alleen bouwconstructies, maar ook de waarde van uw kostbare bezit zwaar worden aangetast. Soms zit er op de buitenmuur een witte uitslag. Deze “zout-uit-bloei” wordt bij bestaande huizen veroorzaakt doordat de muren vocht opzuigen uit de grond of uit de kruipruimte. Het vocht duwt de in de muur aanwezige zouten naar buiten. Binnen in de woning zijn de gevolgen van dit verschijnsel duidelijk merkbaar. 

Huis-Check BV is gespecialiseerd op het gebied van kelderafdichtingen, optrekkend vocht, reinigen, impregneren en zwambestrijding. Door de jarenlange ervaring van onze experts kan er terplekke met onze moderne meetapparatuur een diagnose gesteld worden. Voor de oplossing ontvangt u direct een kostenberekening.

 

Tip: Wij voeren vochtmetingen uit voor o.a. voor particulieren, bouwbedrijven, aannemers, woningbouwverenigingen, monumentenzorg, gemeentes, verenigingen van eigenaren etc. Huis-Check BV gebruikt uitsluitend door officiële instanties goedgekeurde en milieuvriendelijke producten. 

 

vochtmeting%5f1
vochtmeting%5f2