Diensten > Inspecties

Dak inspectie

Dakinspectie

Het dak heeft een belangrijke rol als het gaat om de bouwkundige staat van een woning of bedrijfspand. Kleine problemen aan het dak of de dakgoten worden snel grote problemen indien de afvoer van het hemelwater niet goed verloopt. Om deze problemen voor te zijn is het belangrijk om zowel bij aankoop van het pand alsook periodiek een dak inspectie uit te laten voeren. Hierdoor krijgt u inzicht  in de staat waarin de diverse dak delen en de dakgoten verkeren.  

Na verloop van tijd gaat een dak vaak kleine gebreken vertonen. De dakbedekking, nokvorsten of de gootdelen kunnen bijvoorbeeld gaan scheuren, waardoor lekkage of energieverlies, ontstaat. Met behulp van een dak inspectie kan de noodzaak van preventief of groot onderhoud worden vastgesteld. Door deze dak inspectie tijdig uit te laten voeren, kunt u problemen voorkomen of in een vroeg stadium laten repareren.

Het verrichten van een dak inspectie gebeurt zowel visueel (gericht op zichtbare gebreken) alsook met gebruikmaking van thermo-grafische apparatuur. Een thermo-grafische dak inspectie is gericht op onzichtbare gebreken en warmteverlies welke visueel niet waarneembaar zijn.

Huis-Check BV is gespecialiseerd in alle voorkomende dak inspecties; voor zowel hellende als platte daken.

 

Rapportage

De inspectie door onze inspecteur wordt nauwkeurig uitgevoerd, letterlijk elke hoek en spleet wordt nagezien op falen. In het rapport van de dak inspectie kunt u teruglezen welke slijtage er allemaal waargenomen is en wat dit kan betekenen voor uw dak –zoals de mogelijke problemen die dit met zich meebrengt. Op verzoek worden bouwfysische berekeningen, windbelasting en wateraccumulatie meegenomen in de dak inspectie. Het rapport is helder opgesteld, en voorzien van foto’s die tijdens de dak inspectie zijn gemaakt. De oplossingen voor ieder probleem worden aangegeven, en tot slot vind u een duidelijk overzicht van de eventuele kosten van de nodige reparaties. Een rapport van onze inspecteur geldt direct ook als een offerte voor reparatie en onderhoud door Huis-Check BV. Duidelijk, gemakkelijk en doeltreffend!

Wilt u een dakinspecteur naar het dak van uw pand laten kijken? Neem voor een afspraak vrijblijvend contact op met Huis-Check BV, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

 

Tip: Een dak inspectie kunt u eenmalig aanvragen, maar ook bestaat er de mogelijkheid om een onderhoudscontract overeen te komen zodat u altijd verzekerd bent van de bescherming van een deugdelijk dak boven uw hoofd.

 

dak-inspectie%5f1
dak-inspectie%5f2